MELEAGROS

Ο Μελέαγρος είναι μια νέα, οικογενειακή επιχείρηση με στόχο της να παράγει και να διαθέτει μέλι άριστης ποιότητας, όπως ακριβώς αποθηκεύεται στην κυψέλη από τις μέλισσες.

Εμείς, στον Μελέαγρο, συλλέγουμε το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης με σεβασμό και φροντίδα χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τις ίδιες τις μέλισσες.

Κατά την τυποποίηση εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας (ISO-HACCP) και μέσω διαρκούς συνεργασίας με τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, μπορούμε να εγγυηθούμε την άριστη ποιότητα του προϊόντος μας.

Το μέλι μας το βάζουμε πρώτα απ όλα, στο δικό μας τραπέζι. Απολαύστε κι εσείς το μέλι Μελέαγρος και μέσα από τη γεύση του και τη μυρωδιά του ταξιδέψτε στα πιο παρθένα μέρη της ελληνικής φύσης.

ΟΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΕΣ

Η Δήμητρα Δάρτση θέλοντας να τιμήσει τον τόπο όπου μεγάλωσε, έκανε οικογένεια και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, εμπνεύστηκε από το όνομα της περιοχής της Γουμένισσας, όπου μαζί με τις ντόπιες γυναίκες έφτιαχνε χειροποίητες νοστιμιές, «βάφτισε» τα προϊόντα της «οι γουμένισσες», ενώ το σήμα αποτελεί έμπνευση από αυθεντικό χειροποίητο ξυλόγλυπτο παράθυρο της περιοχής που τονίζει την αυθεντικότητα και αγνότητα των προϊόντων της και με το συμβολισμό του ανοιχτού παραθύρου, τη δήλωση των “γουμενισσών” σε νέες προκλήσεις, όνειρα και γεύσεις!

«Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Πάϊκου, γεμάτο χρώματα και αρώματα της ελληνικής Μακεδονικής γης, οι παραδόσεις της Γουμένισσας, οι κουβέντες που λένε οι γερόντισσες στα χωριά, τα χέρια των απλών ανθρώπων που μαζεύουν τον καρπό, η φροντίδα των γονιών που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα ότι ο κόσμος δεν είναι μόνο βιομηχανικός. Αυτά όλα είναι η έμπνευσή μου. Παρασκευάζω χειροποίητες νοστιμιές για εσάς με προσήλωση στην ποιότητα και την αγνότητα των υλικών μου. Με αυτές τις νοστιμιές που μεγάλωσα και εγώ τα παιδιά μου…»

Δήμητρα Δάρτση

ΚΥΚΛΩΠΑΣ

Η  Κύκλωπας Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές  πίσω. Ο Αργύρης Κελίδης από μικρό παιδί γνωρίζει τον κόσμο της ελιάς δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν αποφασίζει με την σύζυγό του Νίκη Κελίδου και τη δικιά τους πλέον οικογένεια να  δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο.

Το  ελαιοτριβείο Κύκλωπας κτίζεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου, δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου και την αρχαία Εγνατία οδό. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν καλλιεργούν πλέον 12,000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας. Παράγουν το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας,  το πιο βραβευμένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα.

Στα  κτήματα Κύκλωπας καλλιεργούμε τα δέντρα μας με ορθολογική χρήση νερού, λιπασμάτων και φυτοπροστασίας. Ελέγχουμε όλες τις φάσεις παραγωγής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή. Στην ελαιοσυλλογή χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας δονητικά αυτοκινούμενα μηχανήματα για να αποφύγουμε τον τραυματισμό του  καρπού. Μεταφέρουμε τον ελαιόκαρπο σε τελάρα τα όποια αερίζονται και είναι απαλλαγμένα από πλαστικοποιητές. Ελαιοποιούμε την ίδια μέρα σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης (ψυχρή έκθλιψη κάτω των 25 βαθμών). Αμέσως μετά φιλτράρουμε με φίλτρα χαρτιού για να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου κρατώντας τα χημικά χαρακτηριστικά και τα αρώματά του. Αποθηκεύουμε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και  ιδανικό περιβάλλον. Εν συνεχεία συσκευάζουμε στο ιδιόκτητο τυποποιητήριο μας σε  συνθήκες υγιεινής σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000:2005 και ISO 9001:2015.

Αποστολή  μας είναι να συνεχίσουμε την παραγωγή ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλών προδιαγραφών. Επιθυμούμε να αγγίζει γευστικά κάθε καταναλωτή απογειώνοντας όλα του τα πιάτα και προσφέροντάς του όλες τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του. Πλεονέκτημα της επιχείρησης αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Ξεκινώντας από την καλλιέργεια των ελαιοκτημάτων, την  ελαιοποίηση στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο και την τυποποίηση στο τυποποιητήριο μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μπορούμε να διασφαλίσουμε την σταθερή ποιότητα  των προϊόντων μας.

Κατά  τη μακρόχρονη πορεία μας έχουμε συμμετάσχει σε απαιτητικούς διεθνής και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου όπως Olivinus, Ovibeja, NYIOOC, China International Olive Oil Competition, Terraolivo, London IOOC, ΑTHENA, KOTINOS, Olive Japan, Los Angeles, Monocultivar, BIOL, DER FEINSCHMEKER κλπ.

Τα  αποτελέσματα μας δικαίωσαν κατακτώντας πληθώρα διακρίσεων κατατάσσοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης βάζοντας την περιοχή της Μάκρης στον παγκόσμιο χάρτη της ελαιοκομίας.

Η  Κύκλωπας Α.Ε τηρεί ευαίσθητη στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον εμφορούμενοι από οικολογική συνείδηση. Εφαρμόζουμε φυλλοπεριβαλλοντική πολιτική προς την καλλιέργεια με ανακύκλωση παραγώγων κλάδευσης και όχι καύσης αυτών. Διατήρηση του φυσικού χλοοτάπητα στα ελαιοκτήματα μας. Για τις ανάγκες εδαφοβελτίωσης γίνονται εδαφολογικές και φυλλοδιαγνωστικές εξετάσεις. Για το κομμάτι της ελαιοποίησης τα υγρά απόβλητα προσλαμβάνονται καθημερινά από παρακείμενο εργοστάσιο βιοαερίου παραγωγής ρεύματος  ενώ τα φύλλα χρησιμοποιούνται μαζί με τα παράγωγα κλάδευσης στη  δημιουργία κομπόστ το οποίο επιστρέφει στους ελαιώνες μας.

Τέλος  φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες μας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.

NTIMANA

Σε  μια μικρή οικογενειακή φάρμα στο Αμμοχώρι ένα χωρίο της Φλώρινας καλλιεργούμε στο  φυσικό της περιβάλλον την πιπεριά καθώς και άλλα αγνά προϊόντα. Μάνα, πατέρας και παιδιά, όλοι μαζί φροντίζουμε να γευτείτε μια συναρπαστική, παραδοσιακή  συνταγή. Όπως μας την έδωσε η γιαγιά Ντιμάνα!

Ντιμάνα  έλεγαν την προγιαγιά μου ή αλλιώς μπάμπω όπως την αποκαλούμε στην περιοχή μας. Ήταν  μια γυναίκα που η μοίρα της ζωής τη δοκίμασε σκληρά, καθώς έχασε τον άντρα της λίγο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή από κάποιο μετατραυματικό σοκ. Έμεινε χήρα με 3 παιδιά, την Στεφανία, τον Δημήτρη και τον Χρήστο. Τα ανέθρεψε και κράτησε την οικογένεια σε δύσκολα χρόνια με  μεγάλες στερήσεις και κακουχίες. Δεν λύγισε όμως… τα κατάφερε!

Δυστυχώς  τα παιχνίδια της μοίρας δεν είχαν τελειώσει γι’ αυτήν, έτσι έζησε για να δει τον χαμό της κόρης της από τροχαίο στη μακρινή Αυστραλία. Άπο τον καημό της και τον αβάσταχτο πόνο  η μπάμπω μέρα και νύχτα μοιρολογούσε. Δεν  ήθελε να μπει στο σπίτι για μεγάλο διάστημα, δεν τη χωρούσε, αλλά  καθόταν κάτω από την κυδωνιά του σπιτιού μας.

Έγω  λοιπόν τη θυμάμαι από την ηλικία των 5 ετών ως μια γυναίκα με διαπεραστικά μπλέ μάτια και  πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη της. Τη θυμάμαι να κάθεται στα σκαλοπάτια του σπιτιού, απέναντι  ακριβώς από τον ήλιο σαν να προσπαθούσε να μαζέψει όλες τις ακτίνες μέσα της. Ενώ  έπαιζα στην αυλή, πήγαινα δίπλα της και αυτή με αγκάλιαζε και με γλυκοφιλούσε.

Η  μπάμπω είχε ένα μαχαιράκι σε σχήμα ψαριού καρφιτσωμένο πάντα στην ποδιά της. Ήταν, θυμάμαι, εποχή του φθινοπώρου που έβγαζε φρούτα εποχής από την τσέπη της και  αφού τα καθάριζε με τάιζε στο στόμα, όπως ακριβώς κάνει το σπουργίτι στα μικρά του. Η  εικόνα αυτή μαζί με τις γεύσεις είναι χαραγμένη στην ψυχή μου μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και η αγκαλιά της μπάμπως ήταν το απάνεμο λιμάνι για μένα.

Έτσι  αποφάσισα να δώσω το όνομα της στην προσπάθεια που κάνουμε, για να τιμήσω την ίδια αλλά  και όλες τις προγιαγιάδες, γιαγιάδες, μανάδες του κόσμου που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος  της οικογένειας. Πάλεψαν και δεν εγκατέλειψαν αλλά παρέμειναν κυματοθραύστης  των δοκιμασιών της ζωής.

Έμείς  στα πλαίσια της οικοτεχνίας, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη γαστρονομική σοφία του  πρελθόντος, συνδεόντας την με τη σύγχρονη κουζίνα. Αποφασίσαμε  με τη συζυγό μου να ασχοληθούμε με τον αγροδιατροφικό τομέα για να αποδείξουμε ότι η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα. Γι’ αυτό το λόγο και τα προϊόντα μας αριθμούν μερικές εκατοντάδες, με γνώμονα την ποιότητα, συνδυάζοντας την με παραδοσιακές συνταγές.

Θέλουμε  να δώσουμε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να γευτεί μοναδικές γεύσεις  σε ικανοποιητική ποσότητα και προσιτή τιμή. Πιστεύουμε  πως ότι γίνεται με ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ θα βρει το δρόμο της επιτυχίας.

Σας  προσκαλούμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας, με τη συνοδεία καλής παρέας…
αυτό  για μας θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και ικανοποίηση.

EVLOGIA

Είμαστε  μία ομάδα ανθρώπων, που τους αρέσει να δημιουργούν μοναδικές γεύσεις με προϊόντα απαλλαγμένα από συντηρητικά και ζάχαρη, να συλλέγουν μοναδικό μέλι από την ευρύτερη περιοχή μας και να ψάχνουν να βρουν το κατάλληλο αλάτι για εσάς από τη θάλασσα του Ιονίου πελάγους.

Βρισκόμαστε  στο αγρόκτημα Πινακάδες, όπου και παράγουμε τα προϊόντα μας.
Φτιάχνουμε  ξεχωριστές μαρμελάδες, τυποποιούμε μέλι από την περιοχή μας και αλάτι του Ιονίου.

Το  Αγρόκτημα μας βρίσκεται στο χωριό Τρίκορφο Ναυπακτίας και εκτείνεται σε έκταση 84 στρεμμάτων, δίπλα στον Ποταμό Εύηνο μέσα σε μια σπάνια φυσική ομορφιά και διαθέτουμε 8 ανεξάρτητες επιπλωμένες κατοικίες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως 4-5 άτομα στην κάθε μία.

Ξεχωρίζουμε  γιατί φτιάχνουμε χειροποίητες μαρμελάδες από ολόκληρα φρούτα κομμένα στο χέρι και  επιλέξαμε να κάνουμε το προϊόν μας μόνο με φυσικά σάκχαρα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, άλλων  γλυκαντικών ή συντηρητικών. Η γλυκιά γεύση τους προέρχεται μόνο από φρούτα και χυμό φρούτων και η επεξεργασία τους γίνεται σε μία μονάδα εφοδιασμένη με τελευταίας τεχνολογίας γραμμή παραγωγής. Διαχειριζόμαστε όλες τις πρώτες ύλες σε ήπιες συνθήκες θέρμανσης, ώστε  να διατηρούνται το χρώμα και η γεύση των φρούτων στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το  IFS Food Standard είναι ένα πρότυπο που καθορίζει τις ειδικές απαιτήσεις για την ασφάλεια, νομιμότητα και ποιότητα των τροφίμων που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις οι  οποίες επεξεργάζονται ή/και συσκευάζουν τρόφιμα.

Το  IFS Food Standard έχει αναγνωρισθεί από τον οργανισμό GFSI (Global Food Safety Institute) και στηρίζεται στις αρχές του HACCP δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην καλή πρακτική (GMP) και  στην ορθή υγιεινή πρακτική (GHP).

FEREIKOS

Η  Feréikos με έδρα την αρχαία Κόρινθο ιδρύθηκε το 2007
από  τις αδερφές Μαρία και Πένυ Βλάχου.

Πριν δημιουργήσουμε την εταιρεία Feréikos, ταξιδέψαμε, σπουδάσαμε και εργαστήκαμε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Λόγω του ότι και οι δύο ως αρχικές σπουδές είχαμε επιλέξει την φιλολογία, για την ονομασία της εταιρίας ήταν φυσικό να διαλέξουμε μια αρχαιοελληνική λέξη. Έτσι, το όνομα Feréikos προέρχεται από τα λήμματα (φέρω + οίκος), δηλαδή «κουβαλώ το σπίτι μου» όπως ακριβώς και το σαλιγκάρι.

Η  εταιρία διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη διαδικασία των σαλιγκαριών. Από την πρώτη ανάλυση του εδάφους ενός εκτροφείου έως και την τελική τυποποίηση και συσκευασία τους. Επιπλέον, επιβλέπουμε την παγκόσμια ανάπτυξη της εκτροφής σαλιγκαριών παρέχοντας εκπαίδευση και τεχνογνωσία, η οποία προέρχεται από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο της βιομηχανίας.

Η  εμπειρία μας σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα και συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς συμβάλλει στη διαρκή βελτίωση της μεθοδολογίας και στην τεχνική υποστήριξη προς  210 εκτροφείς.

Στις  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βασίζονται σε παραδοσιακές, υγιεινές, μεσογειακές συνταγές. Όλα τα προϊόντα μας είναι χωρίς συντηρητικά, χρώματα και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές προτύπων ποιότητας.

Το  σλόγκαν που μας εκφράζει είναι το: “Σπίτι  μου σπιτάκι μου». Γι’αυτό, ακριβώς επενδύσαμε στη δημιουργία σπιτικών προϊόντων με υλικά που προέρχονται από την τοπική, ελληνική αγορά.

Διότι, όπως ακριβώς και τα σαλιγκάρια, όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν το σπίτι μας!

THE NUTLERS

Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών για περισσότερα από 30 χρόνια. Η εμπειρία, η αφοσίωση και η αγάπη μας για τους ξηρούς καρπούς δημιούργησαν τους Nutlers, που έχουν ως σκοπό την παραγωγή προϊόντων 
βουτύρου ξηρών καρπών και την διάδοση τους.

Αγαπάμε τις ωραίες γεύσεις και ειδικά το θρεπτικό φαγητό που εκτός από ευχαρίστηση συμβάλλει στην ισορροπημένη καθημερινή διατροφή μας. Το βούτυρο ξηρών καρπών προσφέρει γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία και μπορεί να καταναλωθεί ως μέρος του πρωινού στο γιαούρτι ή στο ψωμί, ως snack για τα ενδιάμεσα γεύματα ή dressing σε γλυκές ή αλμυρές γεύσεις.

Η ομάδα των Νutlers είναι υπεύθυνη για όλα τα στάδια επεξεργασίας των προϊόντων 
από την εύρεση και προμήθεια των πρώτων υλών, την επεξεργασία, την παραγωγή έως 
και την διακίνηση στους πελάτες μας.

Το πάθος μας για την γευστική και υγιεινή διατροφή αποτελούν δέσμευση για την διατήρηση
 υψηλής ποιότητας αλλά και την εύρεση νέων ιδεών για την παραγωγή
 πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε ποικίλλουν αναλόγως την εποχή και την γεωγραφική τους προέλευση. Αυτές οι διαφορές ίσως να έχουν ως αποτέλεσμα μικρές διαφορές στην υφή, στη γεύση και στο χρώμα των προϊόντων μας. Διαβεβαιώνουμε τους πελάτες μας ότι χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας με την μικρότερη δυνατή επεξεργασία χωρίς προσθήκη συντηρητικών.

Η εταιρεία μας εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφαλείας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005, που αφορά την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων μας.

Οι αξίες, η φιλοσοφία και η έμπειρη ομάδα μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την ομαλή λειτουργία των μονάδων μας, διατηρώντας την δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας για την διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

Η Αποστολή μας

Η διατροφή μας είναι απόλαυση. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο snack, είτε πρόκειται για ένα όμορφο δείπνο, το φαγητό είναι σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μας. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος επιβίωσης, αλλά και ένας τρόπος να φροντίζουμε τους αγαπημένους μας και εμάς τους ίδιους. Από το να μαγειρεύουμε πολύπλοκες συνταγές ή απλώς να φτιάξουμε ένα snack για το δρόμο,
το φαγητό, οι γεύσεις, οι μυρωδιές “νοστιμίζουν” τη ζωή μας.

Η υγιεινή φυσική διατροφή μπορεί να είναι νόστιμη.
Οι περισσότεροι από εμάς όταν σκεφτόμαστε την υγιεινή διατροφή
 ή τις δίαιτες σπανίως τις συνδυάζουμε με τη νοστιμιά. 
Όμως όταν το φαγητό είναι θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο μπορεί
να αλλάξει ολόκληρη την καθημερινότητα μας.

CIPRIANI

Τέσσερις γενιές Cipriani έχουν μετατρέψει ένα εστιατόριο,
 σε ένα παγκοσμίου φήμης brand φιλοξενίας που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο
 για τα διάσημα venue του καθώς και την άψογη εξυπηρέτηση.

Το 1931 ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Giuseppe Cipriani άνοιξε τις πόρτες στο μπαρ Harry. Σε ένα διακριτικό πέτρινο κτήριο σκαρφαλωμένο κατά μήκος ενός καναλιού, ακριβώς δίπλα
στην πλατεία Piazza San Marco στη Βενετία, δημιούργησε ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης.
 Η ιδέα του ήταν να σας εξυπηρετεί όπως ακριβώς θα θέλατε να υπηρετείτε
 από μόνοι σας τον εαυτό σας. Το όραμά του για απλή πολυτέλεια
 ήρθε να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στο μπαρ του Harry στη Βενετία, όλοι οι πελάτες αντιμετωπίζονται βασιλικά. 
Απλά στοιχεία, όπως η αληθινή εξυπηρέτηση και η αφοσίωση, έχουν δημιουργήσει 
τη θρυλική φήμη του Χάρι. Στην πραγματικότητα, το 2001, 
το ιταλικό Υπουργείο Πολιτιστικών Υποθέσεων κήρυξε το Harry Bar 
στη Βενετία εθνικό ορόσημο, μια μοναδική τιμή που δεν απονέμεται
 για τη διακόσμηση ή την επίπλωση των εγκαταστάσεων,
 αλλά για την παρουσία του στα γεγονότα ενός αιώνα στη Βενετία.

 Το μυστικό του Cipriani δεν είναι αυτό που μπορεί να δει κανείς ή να αγγίξει, 
αλλά αυτό που αισθάνεται. Είναι άυλο, αλλά φανερό. 
Δεν μπορεί να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, 
αλλά ακόμα και μετά από ογδόντα δύο χρόνια δεν έχει αντιγραφεί από άλλους.

DELI CARGO DRESSINGS

DELI CARGO DRESSINGS

Στο  εργαστήριο γεύσεων Deli Cargo Dressings παράγουμε μαγιονέζα και  σως με βάση τη μαγιονέζα που απογειώνουν το φαγητό σου!

Όλα  φτιαγμένα με πολύ αγάπη και μεράκι!

Το  Εργαστήριο Γεύσεων Deli Cargo Dressings ξεκίνησε σαν πειραματισμός και είχε μεγάλη επιτυχία! Οι φίλοι και οι γνωστοί μας που δοκίμασαν τις γεύσεις μας ξετρελάθηκαν και ήθελαν περισσότερα!

Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε έναν κατάλληλο χώρο για να στεγάσουμε τον οίστρο, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του Deli Cargo Dressings. Τον φτιάξαμε με αγάπη, τον βάψαμε, τον καθαρίσαμε, του  κάναμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει ένα πεντακάθαρο εργαστήριο γεύσεων και  αρχίσαμε να κάνουμε τις δοκιμές μας! Γι’ αρχή με τα οικιακά μας μιξεράκια.

Μετά  ήρθε στη ζωή μας η τεχνογνωσία και μας αναβάθμισε, μας διόρθωσε και μας απογείωσε.

Η  νέα του Deli Cargo που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ένα κορίτσι γεμάτο ζωή!

Συμβολίζει  τη νέα αρχή, τη δύναμη της αλλαγής και τη δροσιά μιας νέας πορείας!

Έτσι  αποφασίσαμε να ονομάσουμε τη σειρά των προϊόντων μας και ελπίζουμε να τα αγκαλιάσετε γιατί  είναι γεμάτα φρεσκάδα, νεανικότητα και πολύ πολύ θέληση για ζωή!

SNACKGOLD

 Η εταιρεία μας έχει τις ρίζες της σε ένα παραδοσιακό αρτοποιείο του 1945 τρίτης πλέον γενιάς και για χρόνια καινοτομεί σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Η διαδικασία κατασκευής των προϊόντων μας είναι χειροποίητη και χρησιμοποιούμε ποιοτικές πρώτες ύλες με βάση τη μεσογειακή διατροφή.

Τόσο το υψηλής ποιότητας προϊόν μας όσο και η συσκευασία του έχουν προστιθέμενη αξία που το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Ως εκ τούτου, τα προϊόντα μας αναγνωρίζονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως αποκλειστικά και αυθεντικά.

RHIZOMA

Το Rhizoma αποτελεί ένα καινοτόμο εμπορικό σήμα που βασίζεται στην τεχνογνωσία του ιδρυτή της εταιρείας, βιολόγου Δρ Τάσου Ανέστη.
Με τη σοφία των τριών γενεών της παραγωγής ελαιολάδου, μαζί με μία αφοσίωση και πίστη στο προϊόν που μπορείτε να δοκιμάσετε, έχουμε παραγάγει ένα εξαιρετικό διεθνώς βραβευμένο παρθένο ελαιόλαδο. Η παραδοσιακή γνώση μας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές στην παραγωγή βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες από όλο τον κόσμο.
Η δέσμευσή μας για τις καλύτερες πρακτικές καλλιέργειας και παρασκευής σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα ανώτερο προϊόν.
Μαζί με την αφοσίωσή μας στην υψηλή ποιότητα, η Rhizoma προάγει επίσης τη μεσογειακή διατροφή και την αειφόρο ανάπτυξη. Ακολουθούμε τις παραδοσιακές μεθόδους και διαδικασίες από τις μέρες που πέρασαν, προσπαθώντας πάντα να τις εφαρμόσουμε με πιο αποτελεσματικό και αγρονομικά φιλικό τρόπο.

Οι πιστοποιημένοι βιολογικοί μας ελαιώνες βρίσκονται σε ένα από τα πιο παραγωγικά και εύφορα τοπία για την παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο.

Η Αργολίδα έχει κερδίσει την παγκόσμια φήμη ως εξαιρετικά παραγωγική περιοχή ελαιολάδου χάρη στις ευνοϊκές κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες. Η περιοχή μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός υποτροπικού ημι-άνυδρου μεσογειακού κλίματος. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 18,5 ⁰C, με θερμά καλοκαίρια και εύκρατους χειμώνες.

Το Κρανίδι βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου της Πελοποννήσου, με ιδανικό μικροκλίμα για ελαιοκαλλιέργεια λόγω της εγγύτητάς του με την ακτή και τα εύφορα εδάφη του Διδυμού. Η υψηλή ποιότητα του προϊόντος μας πιστοποιείται από την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Kranidi, αναγνωρίζοντας έτσι την διεθνή φήμη των προϊόντων από αυτή την περιοχή. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Rhizoma (EVOO) παράγεται από αυτή την εύφορη γη χρησιμοποιώντας βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Η νοτιοανατολική Πελοπόννησος συνολικά χαρακτηρίζεται από διαφορετικά εδάφη και ποικίλα τοπία που συνδυάζουν ενδιαφέροντα μικροκλίματα. Αυτό το πρωτεύον λοφώδες έδαφος, με επιρροή από δύο θάλασσες, έχει ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το κλίμα. Αν και τα ελαιόδενδρα προσαρμόζονται σε μια ευρεία ποικιλία εδαφών, η παραγωγή είναι καλύτερη όταν τα δέντρα μπορούν να αναπτύξουν ρίζες ή «ριζώματα» χωρίς χημικό ή φυσικό περιορισμό. Η φυσική και χημική κατάσταση του εδάφους είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ελαιολάδου ποιότητας.

Το ελαιόλαδο μας παράγεται με τον αυστηρότερο ποιοτικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της παραγωγής του. Δίνουμε επίσης μεγάλη προσοχή στο αποτύπωμα άνθρακα και τη διατήρηση του νερού.

Η δουλειά μας καθοδηγείται πάντα από τις φωνές των προγόνων μας, που μας καλούν να κάνουμε νέα πράγματα με καλύτερες μεθόδους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε με το βλέμμα στο μέλλον, να αρχίσουμε έργα που ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Το modus operandi μας στη γεωργία είναι «συνεχής δοκιμή και σφάλμα» μέχρι να εκπληρωθούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας μας.

ASKADA

Το αγρόκτημα ASKADA ιδρύθηκε με αγάπη και σεβασμό στα σύκα της ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται σε αυτό το μαγευτικό μέρος της Ελλάδας, στην Κύμη της Εύβοιας.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούμε ένα αγρόκτημα παραγωγής σύκων βιολογικής καλλιέργειας κοντά στον ποταμό Μέλα, στο χωριό Ανδρωνιάνοι, με επίκεντρο τη βιολογική γεωργία και με τη δέσμευση να σας προσφέρουμε τη μοναδική γεύση αυτών των πολύτιμων σύκων.

Αποτελεί το μοναδικό μέρος, στο οποίο ευδοκιμούν οι συγκεκριμένες συκιές. Παράγουν τέτοιους καρπούς όπου σε συνδυασμό με την πρότυπη διαδικασία αποξήρανσης τους, επιτυγχάνουμε τη λεπτή φλοίδα και τη μοναδική γεύση τους. Ακολουθούμε την παραδοσιακή μέθοδο αποξήρανσης, που εφαρμόζεται στην Κύμη εδώ και αιώνες.

Για εμάς, η «παράδοση» έχει αξία εφόσον διέπεται από τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας, της συμπόρευσης και του σεβασμού προς τη φύση και τον άνθρωπο.

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, μια ομάδα ανθρώπων γίνεται μία εταιρεία που όλο και μεγαλώνει και ενώνει τις δυνάμεις της με στόχο την παραγωγή του σύκου ASKADA. Το σύκο της Κύμης.

Η φροντίδα που αφιερώνουμε σε κάθε ένα σύκο, τόσο για την παραγωγή όσο και για την ανάπτυξή του, μας κάνει υπερήφανους για το προϊόν μας.

Τα εξαιρετικά βιολογικά μας σύκα είναι το κύριο συστατικό για όλα τα χειροποίητα & ιδιαίτερα προϊόντα μας, που συνδυάζουν την έμπνευση και τη γαστρονομική κουλτούρα με την υγιεινή στάση ζωής.