MELEAGROS

Ο Μελέαγρος είναι μια νέα, οικογενειακή επιχείρηση με στόχο της να παράγει και να διαθέτει μέλι άριστης ποιότητας, όπως ακριβώς αποθηκεύεται στην κυψέλη από τις μέλισσες.

Εμείς, στον Μελέαγρο, συλλέγουμε το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης με σεβασμό και φροντίδα χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τις ίδιες τις μέλισσες.

Κατά την τυποποίηση εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας (ISO-HACCP) και μέσω διαρκούς συνεργασίας με τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, μπορούμε να εγγυηθούμε την άριστη ποιότητα του προϊόντος μας.

Το μέλι μας το βάζουμε πρώτα απ όλα, στο δικό μας τραπέζι. Απολαύστε κι εσείς το μέλι Μελέαγρος και μέσα από τη γεύση του και τη μυρωδιά του ταξιδέψτε στα πιο παρθένα μέρη της ελληνικής φύσης.

ΟΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΕΣ

Η Δήμητρα Δάρτση θέλοντας να τιμήσει τον τόπο όπου μεγάλωσε, έκανε οικογένεια και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, εμπνεύστηκε από το όνομα της περιοχής της Γουμένισσας, όπου μαζί με τις ντόπιες γυναίκες έφτιαχνε χειροποίητες νοστιμιές, «βάφτισε» τα προϊόντα της «οι γουμένισσες», ενώ το σήμα αποτελεί έμπνευση από αυθεντικό χειροποίητο ξυλόγλυπτο παράθυρο της περιοχής που τονίζει την αυθεντικότητα και αγνότητα των προϊόντων της και με το συμβολισμό του ανοιχτού παραθύρου, τη δήλωση των “γουμενισσών” σε νέες προκλήσεις, όνειρα και γεύσεις!

«Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Πάϊκου, γεμάτο χρώματα και αρώματα της ελληνικής Μακεδονικής γης, οι παραδόσεις της Γουμένισσας, οι κουβέντες που λένε οι γερόντισσες στα χωριά, τα χέρια των απλών ανθρώπων που μαζεύουν τον καρπό, η φροντίδα των γονιών που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα ότι ο κόσμος δεν είναι μόνο βιομηχανικός. Αυτά όλα είναι η έμπνευσή μου. Παρασκευάζω χειροποίητες νοστιμιές για εσάς με προσήλωση στην ποιότητα και την αγνότητα των υλικών μου. Με αυτές τις νοστιμιές που μεγάλωσα και εγώ τα παιδιά μου…»

Δήμητρα Δάρτση

ΚΥΚΛΩΠΑΣ

Η  Κύκλωπας Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές  πίσω. Ο Αργύρης Κελίδης από μικρό παιδί γνωρίζει τον κόσμο της ελιάς δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν αποφασίζει με την σύζυγό του Νίκη Κελίδου και τη δικιά τους πλέον οικογένεια να  δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο.

Το  ελαιοτριβείο Κύκλωπας κτίζεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου, δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου και την αρχαία Εγνατία οδό. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν καλλιεργούν πλέον 12,000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας. Παράγουν το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας,  το πιο βραβευμένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα.

Στα  κτήματα Κύκλωπας καλλιεργούμε τα δέντρα μας με ορθολογική χρήση νερού, λιπασμάτων και φυτοπροστασίας. Ελέγχουμε όλες τις φάσεις παραγωγής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή. Στην ελαιοσυλλογή χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας δονητικά αυτοκινούμενα μηχανήματα για να αποφύγουμε τον τραυματισμό του  καρπού. Μεταφέρουμε τον ελαιόκαρπο σε τελάρα τα όποια αερίζονται και είναι απαλλαγμένα από πλαστικοποιητές. Ελαιοποιούμε την ίδια μέρα σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης (ψυχρή έκθλιψη κάτω των 25 βαθμών). Αμέσως μετά φιλτράρουμε με φίλτρα χαρτιού για να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου κρατώντας τα χημικά χαρακτηριστικά και τα αρώματά του. Αποθηκεύουμε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και  ιδανικό περιβάλλον. Εν συνεχεία συσκευάζουμε στο ιδιόκτητο τυποποιητήριο μας σε  συνθήκες υγιεινής σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000:2005 και ISO 9001:2015.

Αποστολή  μας είναι να συνεχίσουμε την παραγωγή ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλών προδιαγραφών. Επιθυμούμε να αγγίζει γευστικά κάθε καταναλωτή απογειώνοντας όλα του τα πιάτα και προσφέροντάς του όλες τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του. Πλεονέκτημα της επιχείρησης αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Ξεκινώντας από την καλλιέργεια των ελαιοκτημάτων, την  ελαιοποίηση στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο και την τυποποίηση στο τυποποιητήριο μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μπορούμε να διασφαλίσουμε την σταθερή ποιότητα  των προϊόντων μας.

Κατά  τη μακρόχρονη πορεία μας έχουμε συμμετάσχει σε απαιτητικούς διεθνής και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου όπως Olivinus, Ovibeja, NYIOOC, China International Olive Oil Competition, Terraolivo, London IOOC, ΑTHENA, KOTINOS, Olive Japan, Los Angeles, Monocultivar, BIOL, DER FEINSCHMEKER κλπ.

Τα  αποτελέσματα μας δικαίωσαν κατακτώντας πληθώρα διακρίσεων κατατάσσοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης βάζοντας την περιοχή της Μάκρης στον παγκόσμιο χάρτη της ελαιοκομίας.

Η  Κύκλωπας Α.Ε τηρεί ευαίσθητη στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον εμφορούμενοι από οικολογική συνείδηση. Εφαρμόζουμε φυλλοπεριβαλλοντική πολιτική προς την καλλιέργεια με ανακύκλωση παραγώγων κλάδευσης και όχι καύσης αυτών. Διατήρηση του φυσικού χλοοτάπητα στα ελαιοκτήματα μας. Για τις ανάγκες εδαφοβελτίωσης γίνονται εδαφολογικές και φυλλοδιαγνωστικές εξετάσεις. Για το κομμάτι της ελαιοποίησης τα υγρά απόβλητα προσλαμβάνονται καθημερινά από παρακείμενο εργοστάσιο βιοαερίου παραγωγής ρεύματος  ενώ τα φύλλα χρησιμοποιούνται μαζί με τα παράγωγα κλάδευσης στη  δημιουργία κομπόστ το οποίο επιστρέφει στους ελαιώνες μας.

Τέλος  φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες μας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.

NTIMANA

Σε  μια μικρή οικογενειακή φάρμα στο Αμμοχώρι ένα χωρίο της Φλώρινας καλλιεργούμε στο  φυσικό της περιβάλλον την πιπεριά καθώς και άλλα αγνά προϊόντα. Μάνα, πατέρας και παιδιά, όλοι μαζί φροντίζουμε να γευτείτε μια συναρπαστική, παραδοσιακή  συνταγή. Όπως μας την έδωσε η γιαγιά Ντιμάνα!

Ντιμάνα  έλεγαν την προγιαγιά μου ή αλλιώς μπάμπω όπως την αποκαλούμε στην περιοχή μας. Ήταν  μια γυναίκα που η μοίρα της ζωής τη δοκίμασε σκληρά, καθώς έχασε τον άντρα της λίγο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή από κάποιο μετατραυματικό σοκ. Έμεινε χήρα με 3 παιδιά, την Στεφανία, τον Δημήτρη και τον Χρήστο. Τα ανέθρεψε και κράτησε την οικογένεια σε δύσκολα χρόνια με  μεγάλες στερήσεις και κακουχίες. Δεν λύγισε όμως… τα κατάφερε!

Δυστυχώς  τα παιχνίδια της μοίρας δεν είχαν τελειώσει γι’ αυτήν, έτσι έζησε για να δει τον χαμό της κόρης της από τροχαίο στη μακρινή Αυστραλία. Άπο τον καημό της και τον αβάσταχτο πόνο  η μπάμπω μέρα και νύχτα μοιρολογούσε. Δεν  ήθελε να μπει στο σπίτι για μεγάλο διάστημα, δεν τη χωρούσε, αλλά  καθόταν κάτω από την κυδωνιά του σπιτιού μας.

Έγω  λοιπόν τη θυμάμαι από την ηλικία των 5 ετών ως μια γυναίκα με διαπεραστικά μπλέ μάτια και  πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη της. Τη θυμάμαι να κάθεται στα σκαλοπάτια του σπιτιού, απέναντι  ακριβώς από τον ήλιο σαν να προσπαθούσε να μαζέψει όλες τις ακτίνες μέσα της. Ενώ  έπαιζα στην αυλή, πήγαινα δίπλα της και αυτή με αγκάλιαζε και με γλυκοφιλούσε.

Η  μπάμπω είχε ένα μαχαιράκι σε σχήμα ψαριού καρφιτσωμένο πάντα στην ποδιά της. Ήταν, θυμάμαι, εποχή του φθινοπώρου που έβγαζε φρούτα εποχής από την τσέπη της και  αφού τα καθάριζε με τάιζε στο στόμα, όπως ακριβώς κάνει το σπουργίτι στα μικρά του. Η  εικόνα αυτή μαζί με τις γεύσεις είναι χαραγμένη στην ψυχή μου μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και η αγκαλιά της μπάμπως ήταν το απάνεμο λιμάνι για μένα.

Έτσι  αποφάσισα να δώσω το όνομα της στην προσπάθεια που κάνουμε, για να τιμήσω την ίδια αλλά  και όλες τις προγιαγιάδες, γιαγιάδες, μανάδες του κόσμου που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος  της οικογένειας. Πάλεψαν και δεν εγκατέλειψαν αλλά παρέμειναν κυματοθραύστης  των δοκιμασιών της ζωής.

Έμείς  στα πλαίσια της οικοτεχνίας, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη γαστρονομική σοφία του  πρελθόντος, συνδεόντας την με τη σύγχρονη κουζίνα. Αποφασίσαμε  με τη συζυγό μου να ασχοληθούμε με τον αγροδιατροφικό τομέα για να αποδείξουμε ότι η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα. Γι’ αυτό το λόγο και τα προϊόντα μας αριθμούν μερικές εκατοντάδες, με γνώμονα την ποιότητα, συνδυάζοντας την με παραδοσιακές συνταγές.

Θέλουμε  να δώσουμε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να γευτεί μοναδικές γεύσεις  σε ικανοποιητική ποσότητα και προσιτή τιμή. Πιστεύουμε  πως ότι γίνεται με ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ θα βρει το δρόμο της επιτυχίας.

Σας  προσκαλούμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας, με τη συνοδεία καλής παρέας…
αυτό  για μας θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και ικανοποίηση.

EVLOGIA

Είμαστε  μία ομάδα ανθρώπων, που τους αρέσει να δημιουργούν μοναδικές γεύσεις με προϊόντα απαλλαγμένα από συντηρητικά και ζάχαρη, να συλλέγουν μοναδικό μέλι από την ευρύτερη περιοχή μας και να ψάχνουν να βρουν το κατάλληλο αλάτι για εσάς από τη θάλασσα του Ιονίου πελάγους.

Βρισκόμαστε  στο αγρόκτημα Πινακάδες, όπου και παράγουμε τα προϊόντα μας.
Φτιάχνουμε  ξεχωριστές μαρμελάδες, τυποποιούμε μέλι από την περιοχή μας και αλάτι του Ιονίου.

Το  Αγρόκτημα μας βρίσκεται στο χωριό Τρίκορφο Ναυπακτίας και εκτείνεται σε έκταση 84 στρεμμάτων, δίπλα στον Ποταμό Εύηνο μέσα σε μια σπάνια φυσική ομορφιά και διαθέτουμε 8 ανεξάρτητες επιπλωμένες κατοικίες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως 4-5 άτομα στην κάθε μία.

Ξεχωρίζουμε  γιατί φτιάχνουμε χειροποίητες μαρμελάδες από ολόκληρα φρούτα κομμένα στο χέρι και  επιλέξαμε να κάνουμε το προϊόν μας μόνο με φυσικά σάκχαρα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, άλλων  γλυκαντικών ή συντηρητικών. Η γλυκιά γεύση τους προέρχεται μόνο από φρούτα και χυμό φρούτων και η επεξεργασία τους γίνεται σε μία μονάδα εφοδιασμένη με τελευταίας τεχνολογίας γραμμή παραγωγής. Διαχειριζόμαστε όλες τις πρώτες ύλες σε ήπιες συνθήκες θέρμανσης, ώστε  να διατηρούνται το χρώμα και η γεύση των φρούτων στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το  IFS Food Standard είναι ένα πρότυπο που καθορίζει τις ειδικές απαιτήσεις για την ασφάλεια, νομιμότητα και ποιότητα των τροφίμων που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις οι  οποίες επεξεργάζονται ή/και συσκευάζουν τρόφιμα.

Το  IFS Food Standard έχει αναγνωρισθεί από τον οργανισμό GFSI (Global Food Safety Institute) και στηρίζεται στις αρχές του HACCP δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην καλή πρακτική (GMP) και  στην ορθή υγιεινή πρακτική (GHP).

FEREIKOS

Η  Feréikos με έδρα την αρχαία Κόρινθο ιδρύθηκε το 2007
από  τις αδερφές Μαρία και Πένυ Βλάχου.

Πριν δημιουργήσουμε την εταιρεία Feréikos, ταξιδέψαμε, σπουδάσαμε και εργαστήκαμε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Λόγω του ότι και οι δύο ως αρχικές σπουδές είχαμε επιλέξει την φιλολογία, για την ονομασία της εταιρίας ήταν φυσικό να διαλέξουμε μια αρχαιοελληνική λέξη. Έτσι, το όνομα Feréikos προέρχεται από τα λήμματα (φέρω + οίκος), δηλαδή «κουβαλώ το σπίτι μου» όπως ακριβώς και το σαλιγκάρι.

Η  εταιρία διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη διαδικασία των σαλιγκαριών. Από την πρώτη ανάλυση του εδάφους ενός εκτροφείου έως και την τελική τυποποίηση και συσκευασία τους. Επιπλέον, επιβλέπουμε την παγκόσμια ανάπτυξη της εκτροφής σαλιγκαριών παρέχοντας εκπαίδευση και τεχνογνωσία, η οποία προέρχεται από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο της βιομηχανίας.

Η  εμπειρία μας σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα και συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς συμβάλλει στη διαρκή βελτίωση της μεθοδολογίας και στην τεχνική υποστήριξη προς  210 εκτροφείς.

Στις  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βασίζονται σε παραδοσιακές, υγιεινές, μεσογειακές συνταγές. Όλα τα προϊόντα μας είναι χωρίς συντηρητικά, χρώματα και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές προτύπων ποιότητας.

Το  σλόγκαν που μας εκφράζει είναι το: “Σπίτι  μου σπιτάκι μου». Γι’αυτό, ακριβώς επενδύσαμε στη δημιουργία σπιτικών προϊόντων με υλικά που προέρχονται από την τοπική, ελληνική αγορά.

Διότι, όπως ακριβώς και τα σαλιγκάρια, όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν το σπίτι μας!

THE NUTLERS

Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών για περισσότερα από 30 χρόνια. Η εμπειρία, η αφοσίωση και η αγάπη μας για τους ξηρούς καρπούς δημιούργησαν τους Nutlers, που έχουν ως σκοπό την παραγωγή προϊόντων 
βουτύρου ξηρών καρπών και την διάδοση τους.

Αγαπάμε τις ωραίες γεύσεις και ειδικά το θρεπτικό φαγητό που εκτός από ευχαρίστηση συμβάλλει στην ισορροπημένη καθημερινή διατροφή μας. Το βούτυρο ξηρών καρπών προσφέρει γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία και μπορεί να καταναλωθεί ως μέρος του πρωινού στο γιαούρτι ή στο ψωμί, ως snack για τα ενδιάμεσα γεύματα ή dressing σε γλυκές ή αλμυρές γεύσεις.

Η ομάδα των Νutlers είναι υπεύθυνη για όλα τα στάδια επεξεργασίας των προϊόντων 
από την εύρεση και προμήθεια των πρώτων υλών, την επεξεργασία, την παραγωγή έως 
και την διακίνηση στους πελάτες μας.

Το πάθος μας για την γευστική και υγιεινή διατροφή αποτελούν δέσμευση για την διατήρηση
 υψηλής ποιότητας αλλά και την εύρεση νέων ιδεών για την παραγωγή
 πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε ποικίλλουν αναλόγως την εποχή και την γεωγραφική τους προέλευση. Αυτές οι διαφορές ίσως να έχουν ως αποτέλεσμα μικρές διαφορές στην υφή, στη γεύση και στο χρώμα των προϊόντων μας. Διαβεβαιώνουμε τους πελάτες μας ότι χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας με την μικρότερη δυνατή επεξεργασία χωρίς προσθήκη συντηρητικών.

Η εταιρεία μας εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφαλείας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005, που αφορά την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων μας.

Οι αξίες, η φιλοσοφία και η έμπειρη ομάδα μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την ομαλή λειτουργία των μονάδων μας, διατηρώντας την δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας για την διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

Η Αποστολή μας

Η διατροφή μας είναι απόλαυση. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο snack, είτε πρόκειται για ένα όμορφο δείπνο, το φαγητό είναι σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μας. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος επιβίωσης, αλλά και ένας τρόπος να φροντίζουμε τους αγαπημένους μας και εμάς τους ίδιους. Από το να μαγειρεύουμε πολύπλοκες συνταγές ή απλώς να φτιάξουμε ένα snack για το δρόμο,
το φαγητό, οι γεύσεις, οι μυρωδιές “νοστιμίζουν” τη ζωή μας.

Η υγιεινή φυσική διατροφή μπορεί να είναι νόστιμη.
Οι περισσότεροι από εμάς όταν σκεφτόμαστε την υγιεινή διατροφή
 ή τις δίαιτες σπανίως τις συνδυάζουμε με τη νοστιμιά. 
Όμως όταν το φαγητό είναι θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο μπορεί
να αλλάξει ολόκληρη την καθημερινότητα μας.

ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ


Η φύτευση ενός νέου αμπελώνα στο χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε το 2002 σε ένα πρότυπο αγρόκτημα που συνδυάζει τη βιολογική καλλιέργεια με την ανάπτυξη της περιοχής. Προσανατολισμένο σε χαμηλές αποδόσεις στοχεύει πάντα στην υψηλή ποιότητα.
Τα ιδιόκτητα αμπελοτόπια χαρακτηρίζονται από σχιστόλιθο και δίνουν αρωματικά και στιβαρά κρασιά, που χαρακτηρίζουν το terroir της περιοχής. Έμφαση έχει δοθεί σε ένα μικρό αριθμό ελληνικών 
και διεθνών ποικιλιών, που διαπιστωμένα δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, επιθυμία τους
 είναι να εκφράσουν όλη τη δύναμη του terroir των πλαγιών του Χορτιάτη.
Κορυφαία ετικέτα του κτήματος το Refosco, ένα δυνατό και στιβαρό κόκκινο κρασί.

Από τη στιγμή που φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια μέχρι και σήμερα, πρόθεσή του κτήματος είναι η αξιοποίηση των ευνοϊκών συνθηκών που προσφέρει η περιοχή για την παραγωγή καλού κρασιού.
 Στις πλαγιές του Χορτιάτη, σε υψόμετρο 250-300 μέτρων το κλίμα είναι μεσογειακό αλλά ενίοτε έχει και στοιχεία ηπειρωτικού με λίγες μέρες παγετού. Το καλοκαίρι η δροσερή αύρα από τις πλαγιές
 και ο προς τον Βορρά προσανατολισμός του αμπελώνα, προς τις κοντινές λίμνες
 Βόλβη και Κορώνεια, εξισορροπούν τους όποιους καύσωνες και δημιουργούν 
αρμονικές συνθήκες για την καλλιέργεια του αμπελιού.

 Καλλιεργώντας βιολογικά, στοχεύοντας σε μικρές στρεμματικές αποδόσεις και εφαρμόζοντας τις κατάλληλες για κάθε ποικιλία οινοποιητικές τεχνικές, δημιουργούν κρασιά που χαρακτηρίζονται
από χειροποίητη φροντίδα και διακρίνονται για την προσιτή σε όλους ποιότητα.

MAILLE

Με 266 χρόνια εμπειρίας και δημιουργικής έμπνευσης συνεχίζουμε να εμπνέουμε
 τους γευσιγνώστες, τους λάτρεις του γκουρμέ και τους φανατικούς της γαστρονομίας.Κάθε μεγάλη ιστορία έχει αφετηρία ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό πρόσωπο.
Το όνομα του ανθρώπου του οποίου το όραμα «ζωντανεύει» μέσα από αυτή την σελίδα,
 είναι του Antoine Maille, ενός διακεκριμένου παραγωγού μουστάρδας και ξυδιού.
 Μέχρι το 1747, αυτός ο ”χαρισματικός σπεσιαλίστας της γεύσης” γνώρισε την αναγνώριση του Βασιλιά Λουδοβίκου του 15ου, ο οποίος τον όρισε ως επίσημο «βασιλικό προμηθευτή» 
μουστάρδας στις Βερσαλλίες. Η διεθνής του αναγνώριση συνεχίστηκε στη Ρωσία, 
την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Πρωσία. 

 Το 1830 ο βασιλιάς της Αγγλίας εξέλεξε την Maille ως επίσημο προμηθευτή
 μουστάρδας για το παλάτι. Ακόμα και σήμερα, οι κληρονόμοι της Αντουανέτας ε
ξακολουθούν να διαιωνίζουν αυτή την ιστορική εμπειρογνωμοσύνη της εποχής 
στους σύγχρονους «καλλιτέχνες» της γεύσης.

Η δημιουργικότητα και η εκλεπτυσμένη ποιότητα της Maille είναι σήμερα πιο ζωντανές από ποτέ
και προσφέρουν την ίδια αισθητική αξία στη γεύση, χάρη στην αγνή αφοσίωση και το αληθινό πάθος με τα οποία παρασκευάζεται. Η ουσία της Maille βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες και τις
 «λεπτές αποχρώσεις στη γεύση». Η έκρηξη των γεύσεων και του αρώματος της Maille δημιουργούν 
μια ποικιλία αισθήσεων που συναρπάζει όσους αγαπούν το καλό φαγητό
 και εμπνέει την εξέλιξη της διεθνούς κουζίνας.

CIPRIANI

Τέσσερις γενιές Cipriani έχουν μετατρέψει ένα εστιατόριο,
 σε ένα παγκοσμίου φήμης brand φιλοξενίας που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο
 για τα διάσημα venue του καθώς και την άψογη εξυπηρέτηση.

Το 1931 ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Giuseppe Cipriani άνοιξε τις πόρτες στο μπαρ Harry. Σε ένα διακριτικό πέτρινο κτήριο σκαρφαλωμένο κατά μήκος ενός καναλιού, ακριβώς δίπλα
στην πλατεία Piazza San Marco στη Βενετία, δημιούργησε ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης.
 Η ιδέα του ήταν να σας εξυπηρετεί όπως ακριβώς θα θέλατε να υπηρετείτε
 από μόνοι σας τον εαυτό σας. Το όραμά του για απλή πολυτέλεια
 ήρθε να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στο μπαρ του Harry στη Βενετία, όλοι οι πελάτες αντιμετωπίζονται βασιλικά. 
Απλά στοιχεία, όπως η αληθινή εξυπηρέτηση και η αφοσίωση, έχουν δημιουργήσει 
τη θρυλική φήμη του Χάρι. Στην πραγματικότητα, το 2001, 
το ιταλικό Υπουργείο Πολιτιστικών Υποθέσεων κήρυξε το Harry Bar 
στη Βενετία εθνικό ορόσημο, μια μοναδική τιμή που δεν απονέμεται
 για τη διακόσμηση ή την επίπλωση των εγκαταστάσεων,
 αλλά για την παρουσία του στα γεγονότα ενός αιώνα στη Βενετία.

 Το μυστικό του Cipriani δεν είναι αυτό που μπορεί να δει κανείς ή να αγγίξει, 
αλλά αυτό που αισθάνεται. Είναι άυλο, αλλά φανερό. 
Δεν μπορεί να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, 
αλλά ακόμα και μετά από ογδόντα δύο χρόνια δεν έχει αντιγραφεί από άλλους.

DIVELLA

 

ΜΕ  ΠΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1890

Τα  καλά πράγματα είναι πάντα τα απλά. Αυτό είναι το μυστικό μιας επιτυχημένης εταιρείας.
Ο  Divella, από το 1890, είναι παραγωγός σκληρού σίτου: μια ιστορία που ξεκίνησε όταν ο Francesco Divella έφτιαξε τον πρώτο του μύλο για την άλεση σιτηρών στο Rutigliano, μια μικρή γεωργική πόλη κοντά στο Μπάρι. Με τα χρόνια, η καθημερινή δουλειά πολλών ανθρώπων έχει αποδώσει.

Έχουν  μετατρέψει την εταιρεία, τώρα στην τέταρτη γενιά της, σε έναν ακρογωνιαίο λίθο του  τομέα των τροφίμων στον κόσμο.

Η  αποστολή μας μπορεί να συνοψιστεί σε λίγα σημεία:

– Ποιοτικός έλεγχος, προσεκτική επιλογή πρώτων υλών και σύγχρονων τεχνολογιών.
– Προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.
– Σεβασμός στο περιβάλλον και κοινωνική ευθύνη

Τα  μεγάλα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με μικρά βήματα: το πρώτο εργοστάσιο Divella, αν  και μικρό, ήταν εφοδιασμένο με ένα ισχυρό γαλλικό μύλο, το οποίο έγινε το σύμβολο της εταιρείας. Κατά τη δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν η βιομηχανία ζυμαρικών μεγάλωνε, η  Divella επεκτείνει τη δομή παραγωγής της: αυτή τη στιγμή η εταιρεία Divella είναι  συνώνυμη με την αριστεία της γεύσης και της ποιότητας.

Μετά  από 130 χρόνια, το “Μεσογειακό Πάθος” ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους, δίνοντας ζωή στην παραγωγή τριών σύγχρονων εργοστασίων ζυμαρικών. Η Divella συνεχίζει να επιδιώκει τους ίδιους στόχους από το 1890, μεταφέροντας την παράδοση της Απουλίας και τις αρχές της μεσογειακής διατροφής σε όλο τον κόσμο με ζυμαρικά, μπισκότα, λάδι και πολλά άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

DELI CARGO DRESSINGS

DELI CARGO DRESSINGS

Στο  εργαστήριο γεύσεων Deli Cargo Dressings παράγουμε μαγιονέζα και  σως με βάση τη μαγιονέζα που απογειώνουν το φαγητό σου!

Όλα  φτιαγμένα με πολύ αγάπη και μεράκι!

Το  Εργαστήριο Γεύσεων Deli Cargo Dressings ξεκίνησε σαν πειραματισμός και είχε μεγάλη επιτυχία! Οι φίλοι και οι γνωστοί μας που δοκίμασαν τις γεύσεις μας ξετρελάθηκαν και ήθελαν περισσότερα!

Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε έναν κατάλληλο χώρο για να στεγάσουμε τον οίστρο, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του Deli Cargo Dressings. Τον φτιάξαμε με αγάπη, τον βάψαμε, τον καθαρίσαμε, του  κάναμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει ένα πεντακάθαρο εργαστήριο γεύσεων και  αρχίσαμε να κάνουμε τις δοκιμές μας! Γι’ αρχή με τα οικιακά μας μιξεράκια.

Μετά  ήρθε στη ζωή μας η τεχνογνωσία και μας αναβάθμισε, μας διόρθωσε και μας απογείωσε.

Η  νέα του Deli Cargo που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ένα κορίτσι γεμάτο ζωή!

Συμβολίζει  τη νέα αρχή, τη δύναμη της αλλαγής και τη δροσιά μιας νέας πορείας!

Έτσι  αποφασίσαμε να ονομάσουμε τη σειρά των προϊόντων μας και ελπίζουμε να τα αγκαλιάσετε γιατί  είναι γεμάτα φρεσκάδα, νεανικότητα και πολύ πολύ θέληση για ζωή!