Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής χειροποίητων γλυκών του κουταλιού.
Αντλούμε την έμπνευσή μας για την παρασκευή τους από παραδοσιακές συνταγές που διατηρούμε αναλλοίωτες εδώ και τρεις γενιές.

Ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας στις αρχές του 2015 στην Πάτρα και στηριζόμαστε στην παραγωγή της ευρύτερης περιοχής μας γιατί διαθέτει φυσικό πλούτο με εξαιρετική ποικιλία και ποιότητα. Χρησιμοποιούμε μόνο εκλεκτά αγνά υλικά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προσεκτική επιλογή και διαλογή των φρούτων, ώστε να επιτύχουμε ένα άρτιο γευστικό αποτέλεσμα.

Τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού ΙΑΜΒΗ κατασκευάζονται με μεράκι από διαλεχτούς καρπούς και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετα, χρωστικές ουσίες και διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες επειδή λειτουργούμε με βάση την εποχικότητα του κάθε φρούτου.

Κατά την ελληνική μυθολογία η Ιάμβη, θυγατέρα του θεού Πάνα, με τα τολμηρά της αστεία και πειράγματα έκανε τη θεά Δήμητρα, απαρηγόρητη από την εξαφάνιση της κόρης της, να χαμογελάσει και η γη ξανάγινε γόνιμη. Αυτό ακριβώς είναι η ΙΑΜΒΗ. Η χαρά της απόλαυσης μιας σπιτικής κουζίνας, η τέχνη της ζεστής φιλοξενίας, νόστιμες λιχουδιές που κλείνουν μέσα τους όλα τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης.

Η  ΙΑΜΒΗ προωθεί την παράδοση του χειροποίητου, σπιτικού γλυκού στην καθημερινή ζωή. Αιχμαλωτίζει όλα τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης μέσα σε ένα πανέμορφο, πρωτότυπο βαζάκι που «μιλά» για την αγνότητα, την αυθεντικότητα και την ποιότητα του γλυκού.

Μένοντας πιστοί στις παραδοσιακές συνταγές, υιοθετούμε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αρχές του ισότιμου εμπορίου.