Από το 1972 η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, παράγει με χειροποίητο τρόπο καινοτόμα προϊόντα, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της. Στον Άγιο Παντελεήμονα του νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικροκλίμα στο αγρόκτημα μας, καλλιεργούμε τη φημισμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Μεταποιούμε και συσκευάζουμε τα προϊόντα μας στην πετρόκτιστη μονάδα μας, ένα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Η αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης τα τελευταία χρόνια διεκδικεί την ταυτότητα της ανάμεσα σε δεκάδες υβριδικές παραλλαγές της που οικειοποιούνται το όνομα της και κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Κόκκινη με χοντρή σάρκα, σχετικά κοντή, αφού το ύψος της δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα δεκατρία εκατοστά, έχει γλυκιά γεύση, ευδοκιμεί σε ξηρά μικροκλίματα και οι ρίζες της βρίσκονται στο νομό Φλωρίνης. Μάλιστα, για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούμε το δικό μας σπορείο.

Πέραν από τη φυσική τους καλλιέργεια, το μεγαλύτερο προτέρημα των πιπεριών Ναουμίδη είναι ότι δεν υφίστανται βιομηχανική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, δεν κακοποιούνται στα φλόγιστρα για να ψηθούν ούτε μπαίνουν σε πλυντήρια για να ξεφλουδιστούν. Το ψήσιμό τους πραγματοποιείται στα κάρβουνα και διαρκεί 20 λεπτά, ενώ το ξεφλούδισμα γίνεται με τα χέρια. Το εν λόγω στάδιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνολικής επεξεργασίας κι εδώ κρύβεται το μυστικό για τη φρεσκάδα των προϊόντων της πιπεριάς Ναουμίδη.

Η καλλιέργεια και η μεταποίηση των προϊόντων είναι βιολογική και η μονάδα μας είναι εγκεκριμένη με ISO 22.000:2005.