Το 1991 ήταν η αφετηρία εισόδου της οικογενείας του Δημήτριου Ντούγκου στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Ήταν η έναρξη μιας διαδρομής που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας αμπελώνα και παραγωγής εκλεκτής ποιότητας κρασιών.

Τόσο στο ελπιδοφόρο ξεκίνημα της προσπάθειας του Θάνου (γεωπόνος) όσο και μετά την είσοδο στο δυναμικό της Λουΐζας Ντούγκου (χημικός-οινολόγος) κυριάρχησε το πάθος και η φιλοσοφία για βελτίωση της ποιότητας, με σεβασμό παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος (βιολογική καλλιέργεια αμπέλων) και στην υγεία των καταναλωτών.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
Βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην μαγευτική κοιλάδα των Τεμπών, σε έκταση 8 στρεμμάτων με αμπέλι που περιλαμβάνει και εκθετήριο 29 ποικιλιών σταφυλιού. Εδώ είναι κτισμένο ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή όπου οι μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης συνδυάζονται με την παράδοση και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Συνδυάζει το δροσερό περιβάλλον και θέα τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο με τα Αμπελάκια και τον Πηνειό ποταμό. Καλύπτει 500 τ.μ. με 250 τ.μ. υπόγειο κελάρι – κόσμημα όπου υπομονετικά ωριμάζουν τα ερυθρά κρασιά σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Εκτείνονται στις θέσεις Προσήλια και Τουρτούρα Ραψάνης, σε υψόμετρο 550-700 περίπου μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου.
Το έδαφος αποτελείται κυρίως από σχιστόλιθο πλούσιο σε σίδηρο. Ο σίδηρος στο έδαφος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς ρυθμίζει την υδατική χωρητικότητα του. Το έδαφος είναι φτωχό σε οργανική ουσία. Η δομή του επιτρέπει τη διείσδυση των ριζών στο υπέδαφος, έτσι ώστε το αμπέλι να μην υποφέρει από έλλειψη υγρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το υπέδαφος είναι αμμοαργιλώδες.
Η καλλιέργεια είναι ξερική, βιολογική με αποτέλεσμα η στρεμματική απόδοση να μην ξεπερνά τα 500-800 κιλά/στρέμμα.

Στους αμπελώνες καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό, Λημνιώνα, Ροδίτης, Ασύρτικο και οι γαλλικές Syrah, Μerlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Grenache.

Οινοποιώντας μικρές ποσότητες με υψηλή ποιότητα, εργαζόμαστε με πάθος, αγάπη και μεράκι, στοιχεία τα οποία μοιραζόμαστε μαζί σας, όταν απολαμβάνετε μια φιάλη οίνου του αμπελώνα μας.