Το Rhizoma αποτελεί ένα καινοτόμο εμπορικό σήμα που βασίζεται στην τεχνογνωσία του ιδρυτή της εταιρείας, βιολόγου Δρ Τάσου Ανέστη.
Με τη σοφία των τριών γενεών της παραγωγής ελαιολάδου, μαζί με μία αφοσίωση και πίστη στο προϊόν που μπορείτε να δοκιμάσετε, έχουμε παραγάγει ένα εξαιρετικό διεθνώς βραβευμένο παρθένο ελαιόλαδο. Η παραδοσιακή γνώση μας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές στην παραγωγή βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες από όλο τον κόσμο.
Η δέσμευσή μας για τις καλύτερες πρακτικές καλλιέργειας και παρασκευής σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα ανώτερο προϊόν.
Μαζί με την αφοσίωσή μας στην υψηλή ποιότητα, η Rhizoma προάγει επίσης τη μεσογειακή διατροφή και την αειφόρο ανάπτυξη. Ακολουθούμε τις παραδοσιακές μεθόδους και διαδικασίες από τις μέρες που πέρασαν, προσπαθώντας πάντα να τις εφαρμόσουμε με πιο αποτελεσματικό και αγρονομικά φιλικό τρόπο.

Οι πιστοποιημένοι βιολογικοί μας ελαιώνες βρίσκονται σε ένα από τα πιο παραγωγικά και εύφορα τοπία για την παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο.

Η Αργολίδα έχει κερδίσει την παγκόσμια φήμη ως εξαιρετικά παραγωγική περιοχή ελαιολάδου χάρη στις ευνοϊκές κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες. Η περιοχή μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός υποτροπικού ημι-άνυδρου μεσογειακού κλίματος. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 18,5 ⁰C, με θερμά καλοκαίρια και εύκρατους χειμώνες.

Το Κρανίδι βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου της Πελοποννήσου, με ιδανικό μικροκλίμα για ελαιοκαλλιέργεια λόγω της εγγύτητάς του με την ακτή και τα εύφορα εδάφη του Διδυμού. Η υψηλή ποιότητα του προϊόντος μας πιστοποιείται από την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) Kranidi, αναγνωρίζοντας έτσι την διεθνή φήμη των προϊόντων από αυτή την περιοχή. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Rhizoma (EVOO) παράγεται από αυτή την εύφορη γη χρησιμοποιώντας βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Η νοτιοανατολική Πελοπόννησος συνολικά χαρακτηρίζεται από διαφορετικά εδάφη και ποικίλα τοπία που συνδυάζουν ενδιαφέροντα μικροκλίματα. Αυτό το πρωτεύον λοφώδες έδαφος, με επιρροή από δύο θάλασσες, έχει ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το κλίμα. Αν και τα ελαιόδενδρα προσαρμόζονται σε μια ευρεία ποικιλία εδαφών, η παραγωγή είναι καλύτερη όταν τα δέντρα μπορούν να αναπτύξουν ρίζες ή «ριζώματα» χωρίς χημικό ή φυσικό περιορισμό. Η φυσική και χημική κατάσταση του εδάφους είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ελαιολάδου ποιότητας.

Το ελαιόλαδο μας παράγεται με τον αυστηρότερο ποιοτικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της παραγωγής του. Δίνουμε επίσης μεγάλη προσοχή στο αποτύπωμα άνθρακα και τη διατήρηση του νερού.

Η δουλειά μας καθοδηγείται πάντα από τις φωνές των προγόνων μας, που μας καλούν να κάνουμε νέα πράγματα με καλύτερες μεθόδους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε με το βλέμμα στο μέλλον, να αρχίσουμε έργα που ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Το modus operandi μας στη γεωργία είναι «συνεχής δοκιμή και σφάλμα» μέχρι να εκπληρωθούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας μας.