Το 1846, με τα άλογα μας Bruto, Baiardo και Bello ξεκινήσαμε την αναζήτηση για τα καλύτερα σκληρά σιτάρια στη γη, του San Giorgio del Sannio.

Κάθε ταξίδι άρχιζε και τελείωνε στο Benevento, στην ιστορική γέφυρα του San Cosimo που επέτρεπε στην Via Appia να περάσει επάνω από τον ποταμό Sabato και να φτάσει στον παλιό μας μύλο. Τα νερά του ποταμού γύριζαν τις πέτρες κι η οικογένεια Rummo εκμεταλλευόμενη με πάθος και εξυπνάδα τα δώρα της φύσης, ξεκίνησε με τον Antonio Rummo να παράγει ζυμαρικά
στην οδό via Dei Mulini.

Από παλιά το Benevento ήταν στρατηγική ζώνη για το επάγγελμα των μυλωνάδων. Οι έμποροι της εποχής, που μετέφεραν το σιτάρι από την Capitanata, επαρχία της Foggia, στη Napoli περνούσαν από το Benevento κι έκαναν το σιτάρι τους άριστης ποιότητας σιμιγδάλι.

Σήμερα, έπειτα από 170 χρόνια, το παλιό εργαστήρι ζυμαρικών στην οδό via Dei Mulini έγινε κομμάτι της ιστορίας του Benevento και μαρτυρία μιας αρχαίας παράδοσης. Εξαιτίας αυτής της μακράς παράδοσης και της εμπειρίας έξι γενεών τεχνιτών παραγωγών ζυμαρικών, υπάρχει η Rummo.

Η οικογένεια Rummo αποφάσισε ότι το καλύτερο για τα ζυμαρικά της είναι να ακούσει τη φύση:
“Κάθε πράγμα στη γη έχει το χρόνο του. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε, τα ίδια τα ζυμαρικά να μας πουν πόσο χρόνο χρειάζονται…”

Η μέθοδος Lenta Lavorazione γεννιέται απευθείας από τον παραδοσιακό τρόπο που οι τεχνίτες έφτιαχναν τα ζυμαρικά. Προσεκτική επιλογή των καλύτερων υλικών, χρησιμοποιημένα με φροντίδα και χωρίς βιασύνη, με σεβασμό στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά τους ακολουθώντας πάντα πιστά τους χρόνους της φύσης.